BodiBilding i ostali sportovi

cirkulacija

Tribulus se srece najcesce u subtropskim reonima. Podvrsta koja uspeva u Bugarskoj, Tribulus terristris Bulgarikum najcenjenija u celom svetu jer ima u sebi najveci procenat aktivnih materija.

Smatra se da je dugo cuvana tajna uspeha bugarskih dizaca tegova. Poznato je da u svim sportovima, a narocito u BodyBildingu postoji nepisano pravilo uzimanja dodatna sredstava – dozvoljenih i zabranjenih, koja telu omogucavaju vise snage i povecanje misicne mase.

Testosteron kao dodatno sredstvo pored toga sto sportskom telu daje snagu, on doprinosi zavidnoj energiji i izdrzljivosti, odrzava dobar nivo polne zelje, vrsi bolju sintezu proteina u korist misica, zapravo regenerise misicna tkiva.

Testosteron je vazan muski polni hormon koji snosi dobar deo odgovornosti u zdravlju i razvoju tela kod muskaraca i kod zena. Testosteron takodje utice na nasu: kozu, krv, kosti, polni nagon, telesnu gradju, sposobnost pamcenja, koncentraciju.

Sve ovo mnogo govori o vaznoj ulozi hormona testosterona kao glavnog za izgradnju muskog tela koji se sintetisu u stanicama testisa, a nesto manje u zenskom telu u stanicama folikula, kao i u kori nadbubreznih zlezda.

Uzimanje testosterona u obliku dopinga (vestackih steroida) moze imati zabrinjavajuce rezultate na ljudsko zdravlje. Blaze pojave su: nesvestica, poviseni pritisak, manjak sna, a losije pojave za posledicu stvaraju: hipertrofiju srcanog misica, ostecenje jetre, bubrega, atrofiju testisa, kao i neskladan rad endokrinog sistema. Organizam posle duze upotrebe prestaje sa proizvodnnjom testosterona tako da dolazi do feminiziranja i steriliteta. Vrlo je vazno napomenuti da Tribulus kao biljni preparat povecava nivo soptvenog, endogenog testosterona u telu, tako sto podstice organizam da ga sam proizvede na najprirodniji nacin. Tribulus ne ostavlja nikakve posledice, ne stvara zavisnost organozma, vec ima snaznu osobinu da jaca organizam, podstice rast misica uz redovno vezbanje kod svih sportista, a narocito kod BodyBildera gde je uvecanje misicne mase i 6 puta brze kod onih koji ga konzumiraju u odnosu na osobe koje to uopste ne koriste.

Tribulus je bezopasan, prirodan, bez stetnih pojava i efekta zavisnosti. Pravi je primer biljne prirodne alternative vestackim steroidima. Osobe koje su konzumirale vestacke seroide i koje osecaju posledice mogu da zahvale Tribulusu jer on ima moc da prezasicenom telu vestackim materijama vrati snagu na prirodan nacin, i pored toga procisti sve stanice sa zaostalim stetnim supstancama u organizmu.

Tribulus kao biljni preparat povecava nivo soptvenog, endogenog testosterona u telu, tako sto podstice organizam da ga sam proizvede na najprirodniji nacin. Tribulus ne ostavlja nikakve posledice, ne stvara zavisnost organozma, vec ima snaznu osobinu da jaca organizam, podstice rast misica uz redovno vezbanje kod svih sportista, a narocito kod BodyBildera gde je uvecanje misicne mase i 6 puta brze kod onih koji ga konzumiraju u odnosu na osobe koje to uopste ne koriste.