Tribulus BETA

Tribulus_beta

TRIBULUS BETA ima sva svojstva i karakteristike kao i TRIBULUS ALFA s tim sto je sinergijom drugog lekovitog bilja koje ulazi u sastav ovog preparata dat akcenat na antibakterisko delovanje i razgradnju krvnih naslaga i plaka.

Krvne naslage i plake se obrazuju u najvecem broju slucajeva u organizmu sjedinjavanjem molekula holesterola i kalcijuma. Mogu nastati bilo gde u organizmu. Na nivou celije mogu nastati mikro plake koje otezavajuci rad celije, u mikro i makro krvnim sudovima otezavaju kako mikrocirkulaciju tako i cirkulaciju u vecim krvnim sudovima. U tkivima i organima. Kalcifikacije u bubregu obrazuju kamen u bubregu a kalcifikacije u zuci kamen u zuci.

TRIBULUS BETA ima svojstvo da u sinergiji sa drugim lekovitim biljem razgradjuje krvne plake u celom organizmu. Aktivne materije iz njega putuju krvotokom i dolaze do svake tacke u organizmu, oblivaju plake i razgradjuju ih po obodu, postepeno smanjuju i unistavaju. Na taj nacin normalizuju rad celija i krvnih sudova. Smanjuju tenzije i bol u zglobovima. Smanjuju pritisak na nerve tamo gde su okostavanja narasla do te mere da vrse pritisak na nerve i prouzrokuju bol, tako da bol nestaje. To je proces ozdravljenja organizma.

TRIBULUS BETA se ne koristi u kombinaciji s antidepresivima.


Uvecana prostata i erektilna disfunkcija i impotencija

Dosta je mogucih uzroka koji mogu prouzrokovati upalu prostate, bakterijska infekcija (najcesce crevne bakterije, Proteus, Stafilococcus), autoimuna bolest, neuromisicne ili mehanicke povrede. Zatim, poremecaj metabolizma mokracne kiseline (giht), kamenci u prostati, suzenja mokracne cevi, tumori, benigna hiperplazija prostate, alergija na hranu, infekcija gljivicama, infekcija virusima. Odredjena stanja organizma takodje mogu uzrokovati upalu prostate.

Antibakteriolosko delovanje i sposobnost da razgradjuje obrazovane krvne naslage cime povecava cirkulaciju I brzinu razmena materija, cini da blagotvorno deluje na prostatu smanjujuci upalu. TRIBULUS BETA normalizuje uvecanu prostatu i nataj nacin simptomi otezanog mokrenja nestaju. Ako su pored prostate oboleli i bubrezi, primenjuje se TRIBULUS DELTA.

Nestanak upale prostate, povecan nivo testosterona i opste poboljsanje cirkulacije utice na duzinu i kvalitet erekcije.

Opsirnije o primeni tribulusa kod erektilne disfunkcije - impotencije u delu: IMPOTENCIJA, erektilna disfunkcija i nacin povecanja libida.Exostosis - okostavanje

U vecini slucajeva kod okostavanja i dolaska do formiranja takozvanih trnova ili sipova, oni nisu kosti vec naslage formirane od holesterola i kalcijuma. TRIBULUS podstice reverzibilni proces gde dolazi do razgradnje takvih naslaga. U slucaju okostavanja kicme primjenjuje se TRIBULUS BETA. Kad ostecenja zglobova ekstremiteta -TRIBULUS DELTA.


Artritis

Artritis u bukvalnom prevodu znaci upala zglobova i moze zahvatiti zglobove u bilo kom delu tela. Zglob je mesto na kome se spajaju dve ili vise kostiju, kao sto je rame, koleno, clanak. Zdravi zglobovi su obavijeni sundjerastom materijm kao sto je hrskavica. Sam zglob je obavijen sinovijalnom membranom, koja stvara sinovijalnu tecnost i na taj nacin smanjuje trenje u zglobu. Upaljen zglob zahvacen artritisom postaje bolan, otecen, crven, ugrejan, ukocen ili cak moze da se razvije jak bol koji onemogucava kretanje.

Artritis je opsti naziv za vise od 100 oboljenja, koja su povezana sa upalom zglobova. Tri najcesca oblika artritisa ukljucuju: osteoartritis, reumatoidni artritis i giht. Artritis (upala zglobova) je jedno od najcescih oboljenja u opstoj populaciji, a polovina obolelih je starija od 65 godina. Artritis je cesto hronicno oboljenje.

Rec je o vrlo kompleksnoj bolesti pa potraga za pravim lekom moze biti dugotrajna. Medutim, da biste ga lecili ne morate koristiti lekove, koji mogu imati ozbiljne nuspojave. Uz prikladnu ishranu, vezbe, odabrano lekovito bilje i prirodne dodatke ishrani mozete spreciti ili kompletno izleciti artritis.

TRIBULUS BETA smiruje zapaljenske procese i regulise naslage tago da dolazi do prestanka bola i stavljanja oboljenja pod kontrolu. On je bezopasan prirodni preparat koji pomaze kod artritisa bez nuspojava i stetnih posledica.Jetra i pankreas

Kada dodje do nagomilavanja holesterola i holesterolovih plaka u ovim organima dolazi do slabijeg prokrvljavanja i smetnji u funkcionisanju.
Pankreas luci manje kolicine insulina sto dovodi do povecanja nivoa secera u krvi.
Primenom TRIBULUS BETA preparata krvne plake se razgradjuju i dolazi do normalizacije rada.


Bolesti kicme - Diskopatija, spondiloza, spondiloartroza, osteohondroza, diskushernija, koksartroza, gonartroza

Osobina TRIBULUS-a da odklanja okostavanje i trnove kao i da obnavlja i pospesuje cirkulaciju, blagotvorno deluje na hrskavicu, daje olaksanje kod vecine degenerativnih bolesti kicme. Kod Diskushernije na primer, postepeno se oporavljaju hrskavice i vezivna tkiva kicmenih prsljenova.


Neuroloska oboljenja

TRIBULUS BETA ima snazno protivupalno i detoksikolosko dejstvo, a posebno kod neuritisa, polineuritisa, isijasa, plexopatije, radiculitis i drugi.


Mastitis, astiopatija

Mastitis je zapaljenje dojke koje se manifestuje osetljivoscu, crvenilom, bolom i otokom dojke, Zena oseca drhtavicu, malaksalost glavobolju, povisenu temoeraturu. Ako se ne leci moze da dovede do apscesa.

Najcesci razlog za nastanak bolnih kvrzica-grudvi ( benigni) u mlecnim zlezdama je narusena razmena masti u organizmu i prodor bakterije putem ispucalih dojki. Takodje vaznu ulogu ima i opste stanje zene, zamor, pad imuniteta.
U takvim slucajevima primjenjuje se TRIBULUS BETA.


MOZDANI UDAR(CEREBOVASKULARNI INSULT, SLOG, APOPLEKSIJA)

Mozdani udar, (cerebrovaskularni insult, slog, apopleksija) oznacava prestanak funkcionisanja odredenih grupa mozdanih celija (ostecenje mozdanog parenhima), a nastaje usled nedostatka hranljivih materija i kiseonika. Nedostatak ovih materija se javlja kao posledica poremecaja krvotoka usled zacepljenja krvnih sudova ili usled njihovog prskanja i izliva krvi u mozdano tkivo ili mozdane ovojnice. S obzirom da mozdane celije ne poseduju rezerve hranjivih materija i kiseonika, dolazi do njihovog propadanja sto se klinicki manifestuje ispadom onih funkcija za cije su izvrsenje celije odgovorne.

TRIBULUS BETA je narocito pogodan za prevladavanje posledica mozdanog udara i smanjivanja rizika od sledeceg. Zbog jakog dejstva preparata, ne preporucuje se u akutnom periodu vec nakon stabilizacije.


Stomacni problemi

Opste poboljsanje cirkulacije krvi u organizmu normalizuje rad digestivnog trakta i povecava izlucivanje, ublazava upale. Utice na poboljsanje kod ulkusa i kolitisa. U slucajevima kada se primenjuje zbog stomacnih problema uzima se 15 minuta pre jela.


Osteoporoza

TRIBULUS BETA poboljsava protok krvi u endokrinim zlezdama, sto dovodi do normaliziranjacije i uravnotezenja nivoa hormona koji su odgovorni za apsorpciju kalcijuma. Uzimanje se u kombinujei s prirodnim dodacima hrani bogatim kalcijumom i vitaminima D i C.


Neplodnost

Ako je uzrok neplodnosti hormonski, TRIBULUS BETA moze da pomogne. Pocinje da se pije nedelju dana pre ciklusa. Kad dodje do oplodnje prekida se sa uzimanjem. Kod muskaraca poboljsava spermogenezu i potenciju.


Visok holesterol

Svi TRIBULUS preparati imaju osobinu da ciste holesterolove plake i normaliziraju nivo holesteroa i triglicerida u krvi. To je zbog furostanolovih saponina, koji su farmakoloski najvazniji sastojak u sastavu Tribulus Terrestris-a. U sinergiji sa drugim biljkama njegovo se dejstvo pojacava prema sirokom krugu bolesti. Prema zdravstvenom problemu se odredjuje i odgovarajuci tip preparata a kod odsustva drugih, primenjuje se TRIBULUS BETA.DOZIRANJE I NACIN PRIMENE