IMPOTENCIJA �� Erektilna disfunkcija i nacin povecanja libida

Arnica montana

Nemogucnost snaznijeg pola da u odredjenoj situaciji obavi seksualni odnos a usled nepostizanja zadovoljavajuce erekcije odnosno tvrdoce polnog organa predstavlja erektivnu disfunkciju ili impotenciju. Uzroci ovakvog poremecaja u telu mogu biti organskog ili psihickog porekla. Impotencija je danas sve prisutnija i to najcesce kod muske populacije srednjih i poznih godina.

Prepoznajemo dve vrste impotencije koje se mogu sresti u svim periodima seksualne zrelosti: primarna impotencija u slucaju kada muskarac nikada nije uspeo da ima seksualni odnos i sekundarna impotencija koja traje odredjeno vreme usled razlicitih uzroka.

Organski uzroci impotentnosti: nerazvijenost polnih organa, povrede kicmene mozdine, upala prostate i bubrega usled bakterijskih ili virusnih infekcija, nacin ishrane, neredovna fizicka aktivnost.

Psihicki uzroci: cesti stres u poslovnom i zivotnom okruzenju, zabrinutost, napetost, negativno emocionalno stanje prema partneru, kompletna emocionalno-psihicka nestabilna slika o sebi i okolini.

Erektilna disfunkcija moze signalizirati ozbiljnu neotkrivenu bolest koja zahteva hitnu medicinsku intervenciju, kao sto je dijabetes, arterioskleroza �� oboljenje krvnih sudova ili bolesti srca. zato je neophodno konsultovati svog lekara pre svega.

Tribulus terrestris (babin zub) kao prirodan eliksir i afrodizijak primenjuje se tradicionalno od stare Grcke, preko kineske i indiske narodne medicine.

Tribulus deluje na organizam u vise pravaca i to: - Podstice proizvodnju lutenizirajuceg hormona �� hormona srece koji se u organizmu luci samo kod orgazma koji pak podstice i harmonizuje rad zlezdi sa unutrasnjim lucenjem. Sam tribulus ne sadrzi testosterone vec aktivne materije iz njega blokiraju receptore za registrovanje testosterona u hipofizi cime se stvara privid njihovog nedostatka u organizmu te se izdaje naredba za njihivu proizvodnju. Na taj nacin dolazi do produkcije sopstvenog endogenog testosterone.

Pozitivna posledica toga je povecan libido, uspostavljanje erektilne funkcije, povecanje broja i pokretljivosti spermatozoida sto povecava moc oplodnje, povecava snagu. - Pored snizavanja nivoa holesterola Tribulus razgradjuje krvne plake i naslage kako u makro krvnim sudovima tako i u mikro krvnim sudovima i kapilarima koje su obrazovane spajanjem molekula holesterola i kalcijuma. Na taj nacin se uvecava cirkulacija sto doprinosi uspostavljanju i poboljsanju erektilne funkcije.

Bez vestackih lekova uzimanjem Tribulus preparata na prirodan nacin dolazi do poboljsanja seksualnih performansi, povecanja libida i istovremenog podizanja seksualne moci i snage.

Zbog svojeg prirodnog porekla ovaj preparat nema brzo, tj. trenutno delovanje sto je veoma vazno zbog osetljivosti naseg tela. Ali zato uzimajuci svakodnevno, redovno, u duzem vremenskom intervalu Tribulus podize funkciju organizma, i za nekoliko dana vidna su poboljsanja i produzenja erektilne funkcije.

Tribulus terrestris (babin zub) kao prirodan eliksir i afrodizijak primenjuje se tradicionalno od kineske, preko indiske narodne medicine i stare Grcke.